Friday، ۲۷ Mehr ۱۴۰۳
گزارش از آهن روی خط:
بعد از یه هفتهای که تقریباً بازار آهن تعطیل و آروم بود، خیلی از کارشناسا میگن که با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا، ممکنه قیمتهای بازار آهن آلات هم تغییر کنه. یکی از مهمترین عواملی که روی این تغییرات تأثیر میذاره، نرخ دلاره. توی هفته گذشته و همینطور امروز، دلار تو کانال ۵۹ هزار تومن مونده و بعضی از کارشناسا فکر میکنن که این ثبات ممکنه توی ماههای آینده هم ادامه پیدا کنه. به نظر میرسه که این نرخ دیگه به این راحتی پایین نیاد.
چرا توی شش ماه اول امسال بازار آهن رکود داشت؟
توی نیمه اول سال ۱۴۰۳، چند دلیل اصلی باعث شد که بازار آهن آلات توی رکود بره. مثلاً رکود توی بازار مسکن، کاهش تقاضا، تغییرات توی دولت و انتظاری که همه داشتن واسه اصلاحات و سیاستهای جدید، همگی باعث شد که خرید و فروش آهن خیلی کم بشه.
از طرفی، مشکل برق توی کارخانهها هم یکی از دلایل مهم دیگه بود. این محدودیتهای برق باعث شد که تولیدات کارخونهها کاهش پیدا کنه و همین باعث شد که خیلی از شرکتها نتونن فروش خوبی داشته باشن. اما از یه طرف دیگه، همین کاهش تولید، جلوی کاهش ناگهانی قیمت آهن توی بازار رو گرفت. چون وقتی عرضه کم بشه، قیمت هم ثابت میمونه و نمیریزه.
پیشبینی برای پاییز: احتمال افزایش تقاضا و قیمتها
با سرد شدن هوا، به نظر میرسه که مشکل برق توی کارخونهها کمتر بشه. از طرف دیگه، پیشبینی میشه که تورم بیشتر بشه و شاید قیمت بنزین هم بره بالا. همچنین انتخابات آمریکا که توی آبانماه برگزار میشه، ممکنه روی بازارها تأثیر بذاره.
خیلی از کارشناسا فکر میکنن که اگه قیمت بنزین بالا بره و انتخابات آمریکا هم اوضاع رو پیچیدهتر کنه، نرخ دلار ممکنه بره بالاتر و به کانال ۶۰ هزار تومن برسه.
اما در حال حاضر، خیلی از آهنها به پایینترین قیمت خودشون رسیدن و خیلی از فعالای بازار معتقدن که قیمتها توی سه ماه آینده احتمالاً افزایش پیدا میکنه. این افزایش قیمت شامل همه نوع آهن و مقاطع فولادی میشه.
تغییرات پیشروی بازار آهن و فولاد
خیلی از فعالای بازار آهن میگن که پاییز امسال وضعیت بازار با تابستون فرق زیادی میکنه. مثلاً قیمت میلگرد توی بعضی از فروشگاهها ثابت مونده، ولی توی بعضی دیگه از شرکتها، یا قیمت کاهش داشته یا حتی افزایش پیدا کرده. به عنوان مثال، قیمت میلگرد ظفربناب حدود ۱.۷ درصد کاهش داشته و رسیده به ۲۶ هزار تومن، اما میلگرد ابهر به همین اندازه افزایش پیدا کرده و بین ۲۶ تا ۲۷ هزار تومن قیمتگذاری شده. به طور خاص، قیمت میلگرد سایز ۱۰ و ۱۲ هم رفته بالاتر و به ۲۷ هزار و ۱۸۰ تومن رسیده.
به نظر خیلی از کارشناسا، افزایش قیمت بنزین میتونه عامل اصلی باشه که بازارها رو به حرکت دربیاره. از طرف دیگه، امیدواری هست که مشکل برق کارخانهها هم حل بشه و تولیدات دوباره به حالت عادی برگرده. این تغییرات میتونه باعث بشه تقاضا بره بالا و در نتیجه، قیمتها هم توی بازار آهنآلات افزایش پیدا کنه.